fbpx

The little show that could (do better).

hm

Dus in maart na de Cutting Edge Awards had ik beslist om dit jaar nog een tweede show te doen als “probeersel”. Ik wou de BV-grappen en rants over films/tv op Twitter een nut geven en de mensen die constant beweren dat ik het doe uit frustratie een ongelijk geven. En daar is uiteindelijk ‘Houdt het voor bekeken’ van gekomen, mijn eerste (en hopelijk niet laatste) show over het afgelopen jaar in tv en film. Net zoals de meeste van mijn zijprojecten had ik er al spijt van na het maken van de affiche en het plannen van de tour. Kort na mijn laatste ‘Quarter-Life Crisis’ try-out op de Gentse Feesten dit jaar ben ik beginnen schrijven aan ‘Houdt het voor bekeken’. De volledige show was uitgeschreven een paar dagen voor mijn eerste full try-out in Cafe The Joker. Het was lang geleden dat ik nog eens zo onzeker was en vol twijfel zat over iets. Terwijl ik herhaaldelijk door de 30blz tekst ging dat ‘Houdt het voor bekeken’ moest voorstellen gingen er meerdere vragen door mij heen.

‘Is het het wel degelijk grappig? En niet gewoon een hoop gezaag over een business waar ik niet echt iets te zeggen heb?’

‘Ga ik mij nu een maand belachelijk maken hier mee? Hoeveel tv-makers en BV’s gaan zich oprecht aangevallen voelen want dat is niet echt de bedoeling?’

‘Hoe in godsnaam doet Geert Hoste dat?’
Hoe schrijf je een show in één stuk en speel je die meteen volledig? Stel dat die volledig slecht is? Het is toch veiliger om brokjes te testen? Je moet héél zelfzeker zijn. (Of uw publiek does not give a s***)

De eerste try-out was zeer plezant. Ik ga het niet onderverkopen of doen alsof het beter was dan waar. Mensen waren lovend en hebben zich geamuseerd. Dichte vrienden hebben genoten en Fokke (die mij hierin gecoached heeft) gaf mij de ‘thumbs up’ en zei dat het waarschijnlijk de eerste show is van mij die het dichtst ligt bij mijn ‘internetpersona’. (De Xander van Twitter en ‘Mosselen om Half Twee’)

De show was twee uur en te lang naar de goesting van mij en het publiek. Ik had origineel gemikt naar 45 minuten. De grappen en meningen die niet werkten heb ik opgemerkt en zijn al geschrapt. Ik ben blij dat ik vooral moet schrappen en niet bijschrijven. De nieuwe versie is nu 25blz en ik hoop er tegen het einde van de rit er nog 5blz af te pietsen.
Maar nu komen we aan de echte reden van deze blogpost en dat is oppervlakkige reclame. Origineel hadden we maar een vijftal shows gepland (schadebeperking heet dat) maar nu ik weet dat de show geen stomende hoop s*** is hebben we er enkele voorstellingen bij kunnen plannen. Die zijn er voornamelijk ook omdat er meer vraag naar tickets was dankzij jullie. De shows waren al enkele maanden uitverkocht en nu ze dichterbij komen willen er meer mensen komen zien. Ook hadden we het effect onderschat van een ‘beperkte tour’ en dat dit iets is dat de mensen nog niet gezien hebben in dit land. Omdat er niet veel “conference’s” zijn of omdat zoals Fokke zegt dat deze show ook iets “gevaarlijk” heeft omdat ik geen blad voor de mond houd. Wat waar is. Ik heb geen loyaliteit aan een zender, ik spot met iedereen even hard. Slagen en zalven.

De extra’s en wijzigingen!

  • Extra try-out in CC De Werft te Geel! Tickets vanaf 6 september!
  • Extra show in tKlooster in Zelzate! Inclusief in de prijs een cola en popcorn voor sfeer en gezelligheid!
  • Extra show in CC De Werf te Aalst! Tickets heel binnenkort beschikbaar!
  • Extra show in Leuven Central te Leuven! Enkel tickets ADK die avond!
  • De eerste show in Tinnenpot te Gent is verzet naar grotere zaal dus meer kaarten beschikbaar!

Seppe Toremans, Jan Linssen en Michel Goessens zijn afwisselend mee om een voorprogramma te voorzien!

En de spannendste wijziging van allemaal.

Normaal ging ik in pseudo-première op 18/09 in de kleine zaal van de Arenberg en deden we captatie op 25/09 daar. We zijn op zoek gegaan naar extra data en tot de conclusie gekomen dat de vraag groot genoeg is om naar de grote zaal te kunnen verhuizen.
Dus beide shows van 18 en 25 september zijn samen met hun publiek verhuist naar de grote zaal op 23 oktober.
Wie niet beschikbaar is op 23/10 krijgen hun geld terug en mijn excuses. De rest van jullie zal waarschijnlijk een melding krijgen van Arenberg en krijgen automatisch de betere plekken van de zaal.

In een notendop we eindigen met ‘Houdt het voor bekeken’ in de grote zaal van de Arenberg te Antwerpen op zondag 23 oktober. Ik weet dat ik op deze tijd een theater van 800 niet meer vul maar een mens kan hopen op zoveel mogelijk volk! Het is ook mooi meegenomen dat we nu de captatie kunnen doen in een grote zaal op het einde van de rit. Voor de mensen die het gemist hebben: Met de inkomsten van de tour betalen we de captatie en gooi ik de show in november volledig én gratis online voor de rest van de wereld.
Ik hoop als jullie nieuwsgierigheid geprikkeld is dat jullie langskomen (vooral Antwerpen) en komen kijken naar dat kleine onzekere projectje dat toch groter dan verwacht is.
Het is een lelijkaard die zelf niets verwezenlijkt op televisie die commentaar geeft op zijn beteren! Waar kan je dat nog zien? Akkoord, op het internet. Maar ik verstop mij niet meer achter een computer.

Alle info over de speeldata kan je op mijn speellijst vinden of de mini-site van HHVB.