fbpx

Held van de vrije meningsuiting.

IMG_6660

1) Alle kinderen die andere kinderen pesten zijn niet per definitie klootzakken. Ze kunnen een slechte thuissituatie hebben of zelf gepest worden door andere kinderen. Dat praat hun gedrag niet goed maar dat laat ruimte om er mee te werken zonder hen meteen als klootzakken te bestempelen. Ik had vroeger in de middelbare school een vriend met zwaar pestgedrag. Na enkele jaren is aan het licht gekomen dat hij toen doodsbenauwd was om zich te outen als homo en daarom iedereen rond zich aanwees om toch maar uit het vizier van anderen te blijven.

2) Klootkomiek: check.

3) Ik maak grappen over BV’s. Die grappen kunnen variëren van kwaliteit en kunnen niet iedereen zijn smaak zijn. Maar het zijn nog steeds grappen in de eerste plaats. Als wat ik vertel beledigingen zijn dan is ‘Tegen De Sterren Op’ een brandstapel.

Guga Baul als Henk Rijckaert – ‘Ik was Henk Rijckaert, ik heb geen enkele mop als mezelf verteld dus het was grappig!’

Nu dat is een wel degelijk een belediging. Snap je? Want er is niets grappig aan? Ter verduidelijking: Guga schrijft die dingen niet, kerel heeft geen slecht bot in zich. Het zijn de scenarioschrijvers van TDSO die zulke oppervlakkige kul schrijven. Hetzelfde met 2 a 3 keer in een sketch van drie minuten zeggen dat hij nooit voor grote zalen staat. Dat zijn “grappen” gericht naar een publiek die nog nooit Henk Rijckaert gezien hebben. Is Henk Rijckaert nooit grappig? Staat hij nooit voor grote zalen? Het zal wel zeker? Wij zijn VTM-kijkers die zot genoeg zijn om 28-50 euro te betalen voor Chris Van Espen zijn 2 imitaties. Het zal wel waar zijn zeker?

Soit. Sorry. Ik ben weer in een TDSO rant geschoten. Het komt door de tegelspreuk die boven mijn bureau blijft hangen ter inspiratie van ‘Houdt het voor bekeken’.

IMG_6584

(Scenarioschrijver en eindredacteur TDSO die zich afvraagt wanneer mijn eerste geslaagde grap komt. Zoals Donald Trump die zegt dat Filip De Winter een beetje racist is.)

Het is mijn missie niet om “uit te schijten”. Ik heb het al meerdere keren gezegd. Ik ben écht niet geïnteresseerd in Bekende Vlamingen. Ik maak graag grappen over herkenbare dingen. BV’s zijn herkenbaar, programma’s zijn herkenbaar. Lesley-Ann Poppe mag echt een braaf mens zijn maar ik kan mij niet inhouden om op te merken dat haar vriend 14 jaar oud is. ‘Is er Wifi in Tahiti’ mag goed bekeken worden maar het blijft doelloos oppervlakkig gefrituurd entertainment. Het volwassen equivalent van een bos sleutels voor een baby schudden.

En vergeet vooral niet. Mensen zijn niet dom. Als je iets op een podium zegt over een ander en het komt van een plek van woede en jaloezie dan voelt het publiek dat. Ik zou NOOIT weg geraken met vlakaf mensen te beledigen op een podium. Je zou nu al eens de reactie moeten lezen op sommige tweets waarvan ze de toon of achterliggende gedachte niet kunnen inschatten.

4) Niemand heeft mij ooit een held van de vrije meningsuiting genoemd tot nu. Dus die neem ik graag mee in de affiche van de mediashow.

hm