fbpx

Halloween suggesties.

Ieder jaar tweet ik het wel eens. Dat het zonde is dat geen enkele zender nog bezig is met Halloween. Ik weet het. Diegene die op Halloween thuis blijven en gewoon een filmpje willen zien zijn een uitstervend ras. Meeste mensen vinden wel weer een reden om te gaan drinken en zich te verkleden. Maar voor “zware drinkers” zoals mij die er het hele jaar door al uit zien alsof ze net opgevist zijn uit het kanaal is dat maar niets. Een traditie zo oud als in de “Sinterklaasboekskes” aanvinken wat ik wou, was er ook op Halloween. Aan tafel gaan zitten met de tv-gids en aanvinken wat de beste combinatie van horrorfilms was zodat ik er zoveel mogelijk kon verteren op een avond. Een tijd toen ze op Kanaal 2 durfden hun avond afsluiten met de originele ‘Texas Chainsaw Massacre’. Of nog beter: Jan Verheyen in kamerjas die ‘Cannibal Holocaust’ of ‘Intensive Care’ op u los liet.

Soit. Het is jammer. Die zenders die zo hard om uw aandacht vechten die uiteindelijk diegene die nog televisie willen zien in de steek laten. Daarom als zelfverklaarde filmfan en mediaconférencier (Ja, het is wennen aan dat woord) heb ik een paar van mijn favoriete films opgelijst. Niet meteen mijn top vijf. Gewoon een paar van mijn favoriete. Alsook een lijstje van wat de moeite waard is op Netflix voor de mensen die simpelweg niets downloaden. (iTunes he mensen. Wie zei daar illegaal?)

Dog Soldiers (2002)
Een groep soldaten op een trainingsmissie in de bossen worden aangevallen door een troep weerwolven. Ze sluiten zichzelf op in een boerenwoning en proberen te overleven tot de dag komt. Geen echte wapens of kogels op hand dus ze kunnen alleen hun creativiteit gebruiken. Sean Pertwee (Alfred in Gotham) in de cast en regisseur Neil Marshall staat bekend voor oa enkele legendarische afleveringen van Game Of Thrones en nu ook Westworld.


The Legend Of Boggy Creek (1972)

Ik ben een grote fan van alles Bigfoot en dus ook van de heel slechte films. De beste is ‘The Legend Of Boggy Creek’. Een film die half docu en half horror is. Het mengt interviews met mensen die claimen bigfoot gezien te hebben en re-enactments van de gebeurtenissen. Het is een film die hevig steunt op sfeer en dat alles op de originele locaties is gefilmd doet er veel aan. Ik raad aan om hem niet in de beste kwaliteit te bekijken. (Alsof die bestaat) Hij staat ook volledig op Youtube trouwens.


Splinter (2008)

Een koppel en hun carjacker raken gestrand in een tankstation. Buiten wacht een parasitair wezen op hen om hun lichaam over te nemen. Filmpje dat een kleine release had en recht naar DVD ging bij ons. Heel claustrofobisch met een origineel monster.

The Ghost and The Darkness (1998)

Oke. Dus dit is niet echt horror (Of een zeer goede film) maar het is een van mijn favoriete films. Het legendarische verhaal van John Henry Patterson die de bouw van een brug moest overzien terwijl er links en rechts mensen aangevallen worden door twee mensetende leeuwen. De film is ok, het boek is beter. Iets met realistische dreiging vind ik altijd het engst en daarom ben ik grote fan van ‘creature features’.

Dead Set (2008)

Ja. En dit is zelfs geen film maar een Britse mini-serie. Er moet in ieder lijstje wel iets met zombies zitten. Maar plaats van het klassieke (George Romero), het overduidelijke (Shaun Of The Dead) of overroepen (The Walking Dead) te kiezen ga ik voor een reeks waar ik per ongeluk op terecht kwam tijdens een vakantie in London. Zombie uitbraak tijdens een aflevering van Big Brother. Need i say more? Charlie Brooker van Black Mirror heeft het geschreven. Daar. (Ook dit kan wel eens volledig op Youtube staan.)

Op Netflix de moeite:

Tucker & Dale Vs Evil.
Hush
You’re Next
V/H/S
Creep