fbpx

Excuses aan Tienen.

Dit is gericht aan iedereen die aanwezig was bij een voorstelling van The Line-Up in CC De Kruisboog in Tienen.

Vorige zondag ontdekte ik dat ik zou optreden op zaterdag 10 mei in Tienen in een uitverkochte zaal samen met de Line-Up.
Allemaal goed en wel, los van het feit dat ik al meer dan een jaar niet meer voor The Line-Up optreed.

Ik ben namelijk in maart van 2013 opgestapt in The Line-Up omdat ik niet meer akkoord ging met de visie, de financiële en promotionele afspraken en omdat ik nooit van mijn leven nog een podium of ruimte wil delen met Veerle Malschaert.

Wat trouwens geen makkelijke keuze was want mogen optreden en een backstage delen met kerels zoals Steven Mahieu, Michael Van Peel, Bas Birker, Han Coucke, de Willy en Seppe is voor mij de kers op de taart.

Bij het ontdekken van dit optreden heb ik Jeroen Leenders (organisator van The Line-Up) en de programmator van CC Tienen meteen gemaild met enkele vragen.

Hoe komt het dat ik verkocht en geprogrammeerd ben zonder weet of toestemming?
Hoe is dit optreden een volledig seizoen in verkoop gegaan en zelfs uitverkocht zonder dat iemand het opmerkte?
Als ik het niet had gezien 6 dagen ervoor wat hadden ze dan tegen het publiek gezegd de dag zelf?
En vooral, hoe moet ik daar op reageren dat een optreden deels op mijn naam verkocht is achter mijn rug?

De grootste frustratie bij mij is vooral dat ik niet wou dat ik ineens mails en berichten van mensen kreeg omdat ze op podium aankondigen dat ik ziek ben of niet kom opdagen.

Het aantal optredens dat ik niet ben komen opdagen door ziekte of nalatigheid kan ik herleiden naar minder dan 1%.
Nee, zij hebben een fout gemaakt. Dat moeten zij communiceren.

Van Jeroen krijg ik een mail van een regel tekst terug dat het een misverstand is. Van het CC Tienen krijg ik een bladzijde mail dat het allemaal Jeroen zijn schuld is.
Van beiden geen uitleg of antwoord op mijn vragen.

Van mijn management krijg ik te horen dat het optreden zou geboekt zijn voor mijn vertrek. Ook al kan ik zien aan de mail van Veerle Malschaert waarin ze in 2 bladzijden mijn arrogantie en professionaliteit beschrijft dat ik opgestapt ben in maart 2013 en heeft het CC van Tienen een mail waarin mijn komst op januari 2014 is bevestigd.

Soit. Ik heb een lange week en met de belofte van het CC dat ze de tickethouders via mail, site en FB gingen verwittigen van de fout laat ik de zaak vallen.

Die avond zelf sta ik met een voorstelling in GC De Kluize te Oosterzele. (Ik zou dus Tienen nooit kunnen bevestigen hebben want ik stond al volavond in Oosterzele.)
Toen ik van het podium kwam had ik al twee mails van mensen die kwamen kijken in Tienen en zich een beetje bekocht voelden dat ik er niet was.
Later op FB liet iemand mij weten dat ik ‘precies toch niet zo ziek was als Jeroen had gezegd op de show’ en dat Tim Goditiabois goed gelachen heeft op podium met mijn aanwezigheid.

Wat ik expliciet gevraagd heb is dan uiteindelijk niet gedaan. En dan nog wat lacherig staan doen op podium op de koop toe?

Het CC van Tienen heeft uiteindelijk gewoon tegen zijn klanten gezegd dat de line up last minute werd aangepast.
Sorry dat is gefoefel en uw abonnees in het zak zetten. Mensen kopen een ticket voor de namen IN een line up en niet voor DE line up.
Een show uitverkopen op die namen en uiteindelijk 2 van de 5 vervangen zonder deftige uitleg is niet ok. En mijn ego is niet zo groot dat ik weet dat die zaal niet alleen door mij is uitverkocht. Maar Xander De Rycke en Begijn Le Bleu (allebei afwezig) op uw affiche helpt wel.

Jeroen Leenders heeft zo te zien gelogen en dan toch tegen mensen zitten zeggen dat ik ziek was.
Dan hoef ik niet meer te liegen als mensen nog mijn mening vragen over The Line-Up.

Dus nogmaals. Beste mensen van Tienen. Sorry voor mijn afwezigheid. En moest ik niet meer in cc Tienen staan. Dan weet u nu waarom.

Edit: Deze situatie is intussen dankzij een professionele en juridische keuze van CC Tienen opgelost. Ik zal volgend seizoen in CC Tienen een voorstelling spelen. Andere mensen daarentegen.